در دنیای ارزهای دیجیتال اگر قرار بر این باشد که بیت کوین را به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال معرفی کنیم به طور حتم این اتریوم است که جایگاه ملکه بودن ارز دیجیتال را نصیب خود خواهد کرد. بیت کوین که در حال حاضر در بازار ارزهای دیجیتال به تنهایی حکمرانی می کند به عقیده برخی از تحلیل گران در آینده Ethereum را به عنوان رقیب اصلی خود در بازار خواهد یافت.

اتریوم که در حال حاضر خود را به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال قابل اعتماد معرفی کرده است به نظر می رسد آینده بسیار روشنی پیش رو خواهد داشت.

اتریوم چیست؟

در حقیقت اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری برنامه ریزی شده غیر متمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که به توسعه دهندگان توانایی ساخت و توسعه شبکه غیر متمرکز را می دهد. این پلتفرم در بازار ارزهای دیجیتال با نام های اتریوم و اتریوم کلاسیک شناخته شده است و شبکه اتر را تشکیل می دهد و به شما این امکان را می دهد که قراردادهای هوشمند و نرم افزارهایی که توزیع شده هستند را بدون دخالت هیچ نهادی و بدون سانسور در فرایند اجرایی شدن آن به مرحله اجرا بگذارید.

با توجه به این که ساختار اتریوم توزیع شده و غیر متمرکز است پس از به اجرا در آوردن یک برنامه در شبکه Ethereum، امکان هیچ نوع دستکاری و یا دخالت بیرونی در آن وجود ندارد حتی شخص به وجود آورنده آن نیز نمی تواند در آن دخل و تصرفی انجام دهد.

هدف گذاری اتریوم چیست؟

سازنده این ارز دیجیتال بر این باور است که اتریوم برای بهبود کیفیت زندگی به وجود آمده است بدون دخالت بانک، شرکت و یا هر نهاد دیگری که درصدد ایجاد سلطه باشد و تنها خود کاربران هستند که امور را دست می گیرند.

اتریوم در توسعه و هوشمند سازی قرار دادها یک قدم توسعه ای فراگیر برداشته است و امکان اجرای کدهای کامپیوتری (قرار داد هوشمند) را به صورت غیر متمرکز فراهم کرده است تا علاوه بر پول، قادر به انجام بقیه فرایندها به صورت غیر متمرکز باشیم.

ایده اتریوم در سال ۲۰۱۳ منتشر گردید و در سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بوترین جوان روسی- کانادایی به مرحله اجرایی درآمد که از حامیان سرسخت بیت کوین و سیستم های غیر متمرکز است.

بیشتر بخوانید: آموزش باینری آپشن

منظور از غیر متمرکز بودن برنامه ها چیست؟

یک مثال ساده به درک هر چه بیشتر شما خوانندگان کمک شایانی می کند؛ تلگرام یا اینستاگرام را در نظر بگیرید که میلیون ها طرفدار از سرتاسر جهان دارد که از این برنامه ها برای ارتباط و پیام رسانی استفاده می کنند اما یک مشکل اساسی در آنها وجود دارد و آن متمرکز بودن این برنامه ها است که تمامی اطلاعات کاربران در یک پایگاه داده مشخص ذخیره می شود و یک نهاد نظارتی خاص آن را تحت کنترل دارد. در نظریه اتریوم این باور وجود دارد که مالک حقیقی چنین برنامه یا برنامه های مشابهی هیچ شخص و یا نهادی نباشد و مالک حقیقی آن تنها کاربرانش باشند و داده ها فقط تحت کنترل خود آنها قرار بگیرند.

البته نباید فراموش کرد که هنوز این ایده در ابتدای مسیر قرار دارد و در حال حاضر برای ایجاد چنین بستری مشکلات فنی بسیار زیادی وجود دارد اما می توان گفت که اتریوم در همین راستا قدم گذاشته است.

اتریوم Ethereum چیست

نگاهی به ارز دیجیتال Ethereum

ارز دیجیتال اتریوم “اتر” (Ether) نام دارد که به عنوان واحد پولی شبکه و نیز راهی برای پرداخت کارمزدها و هزینه های که بر روی این شبکه تحمیل می شود در نظر گرفته شده است.

اتر نیز مانند بیت کوین دارای شبکه بلاک چین است و تمامی اطلاعات مربوط به تراکنش ها و قراردادهای هوشمند در همین شبکه بلاک چین اتریوم صورت می گیرد. این شبکه عمومی است و همه می توانند بدون این که از جایی مجوزی دریافت کنند تراکنش های خود را انجام دهند.

روش استخراج اتریوم چگونه است؟

مانند بیت کوین، اتریوم نیز مبتنی بر استخراج (ماینینگ) صورت می گیرد و افرادی که قصد استخراج Ethereum را دارند باید از سخت افزار رایانه ای با قدرت پردازش بالا برای استخراج بهره ببرند و شبکه در ازای این قدرت پردازش و تایید تراکنش های محاسباتی، به استخراج کنندگان آنها پاداشی در قالب اتریوم پرداخت می کند.

قرار داد هوشمند Ethereum

قرارداد هوشمند اتریوم به صورت کد نرم افزاری است که روی شبکه بلاک چین به مرحله اجرا در می آید و در صورت بروز شرایط خاص که در آن از پیش تعریف شده است به صورت خودکار یک سری دستورات را به مرحله اجرا در می آورد.

بیشتر بخوانید: لایت فارکس

اتریوم کلاسیک چیست؟

بعد از عرضه اتریوم در سال ۲۰۱۵ یک سال بعد از آن هکرها با استفاده از خطایی که در کد رخ داده بود توانستند نزدیک به ۳٫۶ میلیون واحد اتر را به سرقت ببرند و بعد از این رویداد تیم Ethereum درصدد به روزرسانی اتریوم برآمدند.

بعد از این به روز رسانی، اتریوم به دو قسمت اتریوم کلاسیک و Ethereum 2.0 تغییر پیدا کرده است و این به روز رسانی در سه مرحله صورت گرفته است که عبارتند از فاز صفر ، فاز یک و فاز دو.

پس از اجرای کامل این به روز رسانی اتریوم در نهایت الگوریتم اجماع اثبات کار (ماینینگ) را رها کرده و از الگوریتم اثبات سهام استفاده خواهد کرد که این امر باعث کاهش کارمزد تراکنش ها و افزایش سرعت Ethereum خواهد شد.