در اینبخش بیوگرافی کامل پانته آ سیروس بازیگر محبوب سینما و تلویزیون کشورمان را مرور میکنیم. پانته آ سیروس بیشتر با سریال بانوی سردار شناخته می شود، او همچنین در سریال شمعدونی و فیلم سینمایی خرگیوش ایفای نقش کرده اسـت. خانم پانته آ سیروس بـه غیر از بازیگری در زمینه نقاشی هم فعالیت دارد. در ادامه بطور کامل با پانته آ سیروس آشنا می‌شویم. با پارس ناز همراه باشید.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

پانته آ سیروس متولد ۲۳ / ۱ / ۱۳۵۳ می‌باشد

 

بیوگرافی پانته آ سیروس

پانته آ سیروس متولد یکم فروردین ماه سال ۱۳۵۳ در تهران اسـت. این هنرپیشه علاوه بر حرفه بازیگری، نقاش نیز هست. سیروس فعالیت‌هاي هنری خودرا از سال ۱۳۷۰ شروع کرد. او در سن ۱۷ سالگی زیر نظر آیدین آغداشلو حرفه نقاشی را شروع کرده اسـت.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

او در طول ۲۸ سال گذشته گالری‌ها و نمایشگاه‌هاي زیادی مانند گالری گلستان، گالری شیرین، گالری جرجانی، فرهنگسرای نیاوران و گالری پاسارگاد را بر پا کرده اسـت. همچنین وی از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۷۸ بـه انجام نقاشی آبرنگ زیر نظر جمال الدین خرم‌نژاد پرداخت. او می گوید بیشتر موضوعات نقاشی خودرا از طبیعت الهام می گیرد.

 

تحصیلات پانته آ سیروس

پانته آ سیروس در رشته طراحی صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی ودر دانشکده هنر و معماری فارغ‌التحصیل شده اسـت.

 

شروع بازیگری پانته آ سیروس

سیروس از سال ۱۳۹۰ ودر سن ۳۷ سالگی با شرکت در کلاس‌هاي “موسسه کارنامه” بازیگری خودرا آغاز کرد.

 

اولین تجربه تلویزیونی پانته آ سیروس

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

پانته آ سیروس نخستین تجربه تلویزیونی خودرا با حضور در سریال تلویزیونی شمعدونی بـه کارگردانی سروش صحت درسال ۱۳۹۴ بـه دست آورد.

 

دیگر علائق پانته آ سیروس

سیروس مربی ورزشی در رشته‌هاي شنا، ایروبیک و بدنسازی نیز هست. انجام فعالیت‌هاي مانند کوهنوردی، اسکی روی آب، سنگ نوردی و دوچرخه سواری کوهستان از دیگر علایق و تفریحات خانم پانته آ سیروس اسـت.

 

پانته آ سیروس و اولین تجربه سینمایی و اولین جایزه

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

پانته آ سیروس نخستین بار در فیلم ” این جا همه ی چیز خوب اسـت” بـه کارگردانی پوریا آذربایجانی روی پرده نقره‌اي سینما دیده شد. این بازیگر برای این فیلم جایزه بهترین بازیگر مکمل زن را در در جشنواره فیلم یاس کسب کرد.

 

ایفای نقش بی بی مریم بختیاری

وی در بین بهترین فعالیت هاي خود، در سریالی کـه از شبکه سوم سیما بنام “بانوی سردار” بـه پخش رسید، بـه ایفای نقشی بنام “بی بی مریم بختیاری” پرداخت. بی بی مریم، بـه سردار مریم بختیاری معروف بوده کـه درسال ۱۲۵۳ متولد ودر ۱۳۱۶ در گذشته اسـت.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

وی یکی از زنان شجاع و مبارزه دوران مشروطیت بـه شمار میرود. پدر او حسین قلی خان ایلخانی از بزرگان ایل بختیاری، برادرش سردار اسعد بختیاری و پسرش شیرعلی مردان خان بختیاری از دیگر مبارزان دوران مشروطه و علیه دولت رضا شاه بوده اسـت. احتمال می رود کـه فصل دوم این سریال درباره زندگینامه علی مردان خان بختیاری ساخته شود.

 

ازدواج و همسر پانته آ سیروس

پانته آ سیروس سه برادر دارد، اما تا کنون خبری درباره ازدواج و تعداد فرزندانش منتشر نشده کـه مورد تایید او باشد.

 

مهارت پانته آ سیروس در سوارکاری

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

یکی از دلایل انتخاب پانته آ سیروس برای نقش بی بی مریم، مهارت وی در سوارکاری ذکر شده اسـت. بـه گفته او پدرش ورزشکار بوده و تمام خانواده پدریش اسب داشته اند؛ بهمین دلیل از بچگی امکان اسب سواری و کار با تفنگ شکاری نیز برای او فراهم بوده اسـت.

 

سریال های پانته آ سیروس

پانته آ سیروس تا کنون در چهار سریال تلویزیونی بـه شرح زیر بـه ایفای نقش پرداخته: سریال “خاطرات مرد نا تمام” ساخته صادق کرمیار در زمستان ۱۳۹۱ بـه مناسبت دهه فجر در ۲۶ قسمت از شبکه یک سیما. سریال “تن‌هایي لیلا “بـه کارگردانی حسین لطیفی در مرداد ماه سال ۱۳۹۴ در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌اي.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

سریال “شمعدونی” بـه کارگردانی سروش صحت در اردیبهشت و خرداد ماه سال ۱۳۹۴ در ۵۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌اي از شبکه سوم سیما . سریال “بانوی سردار” بـه کاگردانی پرویز شیخ طادی در مرداد ماه سال جاری از شبکه سوم سیما.

 

فیلم های سینمایی پانته آ سیروس

پانته آ سیروس در کارنامه سینمایی خود دارای چهار اثر متفاوت بـه شرح زیر اسـت: فیلم سینمایی “ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا” فیلمی بـه کارگردانی و نویسندگی عبدالرضا کاهانی محصول سال ۱۳۹۵. فیلم سینمایی ” بن‌بست وثوق” فیلمی بـه کارگردانی و نویسندگی حمید کاویانی محصول سال ۱۳۹۵

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

فیلم سینمایی “ساعت ۵ عصر” فیلمی بـه کارگردانی و نویسندگی و تهیه کنندگی مهران مدیری محصول سال ۱۳۹۵. فیلم سینمایی “خرگیوش” فیلمی بـه کارگردانی و نویسندگی مانی باغبانی محصول سال ۱۳۹۵. فیلم سینمایی “این جا همه ی چیز خوب اسـت” فیلمی بـه کارگردانی و نویسندگی و تهیه کنندگی پوریا آذربایجانی محصول سال ۱۳۹۱.

 


 

مصاحبه با پانته آ سیروس

پانته‌آ سیروس، بازیگری اسـت کـه بـه بی‌بی مریم در قاب پرویز شیخ‌طادی جان بخشیده؛ او نقاش اسـت و تا کنون تجربه‌هاي سینمایی، تلویزیونی و تئاتر را از سر گذرانده، اما با نقش این بانوی بختیاری بـه مخاطبان بیشتری معرفی شد. سیروس بـه‌واسطه آمادگی جسمانی و توانایی تیراندازی و اسب‌سواری‌اش مورد توجه عوامل سریال بانوی سردار قرار گرفت.

 

چـه شد کـه بازیگر شدید؟

قبل از دانشگاه خیلی بـه بازیگری علاقه‌مند بودم، اما بـه دلایل فرهنگی، خانواده‌ام مایل نبود و مـن طراحی صنعتی خواندم و نقاشی رابه صورت حرفه‌اي دنبال کردم.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

بعد از چند سال شرایط زندگی‌ام تغییر کرد و دیدم میتوانم دنبال آن چیزی دلبستگی دارم بروم. در کلاس‌هاي دوبله شرکت کردم، اما دیدم دلم اکت میـــخواهد و دوبله پاسخگوی هیجانات مـن نیست. بـه کلاس‌هاي بازیگری رفتم و پیشنهاد‌هاي کار شروع شد.

 

از نخستین تجربه‌ هایتان بگویید

نقش‌هایي بازی کردم کـه بـه اندازه اکسسوار صحنه بودو این برایم تجربه‌اي شد کـه با کارگردانی کـه نمی‌شناسم کار نکنم و بـه قول و قرار‌هاي دروغینی کـه در مورد اهمیت نقش پیش از شروع تصویربرداری میدهند، اعتماد نکنم.

 

کاری هست کـه از بازی کردنش راضی نباشید؟

دو کار هست کـه بـه خاطرش خوشحال نیستم. یکی سریال خاطرات مرد ناتمام، ساخته صادق کرمیار و دیگری فیلم بن بست وثوق. این دو کار اشتباه مـن بود. البته کار‌هایي هم هست کـه دوست دارم و از عواملشان آموختم، مثل «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا»، خرگیوش، ساعت ۵ عصر، این جا همه ی چیز خوب اسـت، تنهایی لیلا و ماه تی‌تی.

 

خودتان سریال را دنبال می کنید و راضی هستید؟

بله، در مجموع راضی‌ام.

 

دوست داشتید، چیزی را تغییر دهید؟

مایل بودم فرصت داشتیم و لهجه رابه کار اضافه میکردیم. این در واقع لهجه مکمل این فضا و لباس‌هاست. در کار‌هایي کـه مربوط بـه یک قوم و ایل اسـت، شـما درگیر یک‌سری حساسیت‌هایي می شوید کـه اصلا بـه ذهنت ان هم نمیرسید. این حساسیت‌ها ناشی از عدم شناخت و تعصبات از یک‌سو و عدم آگاهی از سوی دیگر اسـت.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

وقتی تمام این موارد را کنار هم می گذارم باید بگویم کـه یک‌سری از انتقادات بکار وارد نیست، یک‌سری دیگر را هم در جایگاهی نیستم کـه بخواهم پاسخ دهم و بعضی موارد را هم می‌پذیرم. مثل همین لهجه کـه اگر زمان بیشتری داشتیم، حتماً روی آن کار می‌‎کردیم. واقعیت این اسـت کـه مـن امروز قرارداد بستم و فردا کار کلید خورد.

 

قطعا مـا هر کاری در جهت نشان دادن یک قوم انجام دهیم، یک‌سری آدم حساس هستند کـه بـه آن خرده میگیرند. مثلاً میگویند «آ» را باید بیشتر میکشید یا…. گاهی میبینم محتوای اثر تحت‌تاثیر این حساسیت‌ها فراموش می شود. مـا داریم اسطوره‌اي کـه متاسفانه غیر از بختیاری‌ها، بسیاری آنرا نمی‌شناختند از گنجه بیرون می‌آوریم، بـه آن می پردازیم و میگوییم این شخص باعث افتخار اسـت.

 

آن وقت بعنوان مثال، ایراد می گیرند چرا اسبش سفید اسـت؟ چرا فلانی را این‌گونه صدا کرد؟ اینها احوال قوم مـا نیست، لباس‌ها رنگ‌آمیزی آن چنانی‌تری باید داشته باشد و ده‌ها مورد از این‌گونه گله‌گذاری‌ها. اگر مـا پول هنگفت یا صنعت تلویزیونی و سینمایی عجیبی داشتیم، می‌توانستیم بهتر باشیم.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

اما واقعا بعضی کار‌هاي مـا با محدودیت‌هاي زیادی ساخته میشود و این همه ی مو را از ماست کشیدن، بی‌انصافی اسـت. باید گفت «گر تـو بهتر میزنی، بستان بزن»؛ اگر تـو می توانی بهتر بساز. چرا نمایشنامه رادیویی، تئاتر و فیلم سینمایی ‌اش را نداشته باشیم؟ اگر ساخته شود، مـن صف اول می ایستم و آن کار را تشویق میکنم.

 

سوای قضیه لهجه، بازخورد‌ها چگونه بوده اسـت؟

بدون اغراق ۹۰ تا ۹۵ درصد کسانی کـه در صفحه‌هاي مجازی و … با ایشان ارتباط دارم می گویند از بازی راضی هستند و بی بی را باور کردند. از این قضیه خیلی خوشحالم و بـه آن افتخار میکنم. کسانی هم اعتراض دارند کـه بخشی ازآن‌ها وسواس و حساسیت اسـت و بخش دیگر قابل پذیرش.

 

معترضان چـه می گویند؟‌

می گویند واقعیت این نیست و ماجرا چیز دیگری بوده و حرف‌هایي از این نوع. در صورتی کـه مـا می گوییم، این اقتباس پرویز شیخ‌طادی اسـت. مسلما هیچ‌کدام از این داستان‌ها بـه عینه اتفاق نیفتاده اسـت. مـا در ۱۲ قسمت برداشتی از شخصیت بی‌بی مریم داشتیم.

 

پس این برشی از زندگی بی‌ بی اسـت

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

بله. حتی نشان دادن زندگی یک زن معمولی و معرفی نقش‌هاي مختلف او بعنوان مادر، همسر، فرزند، خواهر و… هم بـه بیش از ده قسمت نیاز دارد؛ چـه برسد بـه بی‌بی مریم بختیاری کـه باید دراین زمان کوتاه ابعاد مختلف شخصیتش را نشان دهی، برای مخاطب جذاب هم بشود و مستندگونه نباشد.

 

با این تفاصیل چرا مینی‌ سریال ساخته شد؟

این را باید از خودشان بپرسید. کاش می ‌شد کـه طولانی‌تر باشد. اصلا اول قرار بود پنج قسمت باشد، بعد شد هفت قسمت و کم‌کم بـه ۱۲ رسید.

 

با توجه بـه اشرافی کـه بـه ورزش دارید، چقدر در طراحی حرکات بی‌بی نقش داشتید؟

 

تمام طراحی‌ها را خود آقای شیخ‌طادی انجام می‌دادند و مـن با توانایی‌هاي خودم تبدیلشان می کردم بـه اعمالی قابل اجرا و باور پذیر، در نتیجه حاصل کار مشترک کارگردان و مـن بود.

 

در طول کار دچار آسیب نشدید؟

وقتی مدام ورزش کنی و بدن آماده‌اي داشته باشی، کمتر دچار آسیب می شوي، اما بـه هرحال ممکن اسـت پیش بیاید و برای مـن هم یکبار اتفاق افتاد. باید در جایی از سریال گیوه‌هایم را درمی‌آوردم، گالش پا میکردم و از اسب می‌پریدم.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

انگشتم روی سنگ فرود آمد و از جا دررفت. بقیه سکانس را تصویربرداری کردیم و نگذاشتم کسی بفهمد. موقع ظهر بود کـه گفتم باید بـه درمانگاه بروم. آتل بستند و باز سر کار برگشتم. یک روز هم استراحت نکردم.

 

انتقاد دیگری کـه مطرح می شود بـه بیان برمی‌گردد کـه گاهی ادبی میشود و گاه عامیانه

 

خیلی نمی توانم از این موضوع دفاع کنم، اما می دانم مثلاً بی‌بی با والی‌ها متفاوت‌تر از علیمردان‌خان حرف می زند و لحن با توجه بـه مخاطب و حس و حال سکانس تغییر می کند. مثلاً در قسمت دوم لحن بی‌بی در نریشن‌هایي کـه در کوه و کمر می گوید، کاملا تغییر می کند و از صنایع ادبی در آن استفاده می شود.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

بی‌بی مریم، شاعر و بـه لحاظ ادبی غنی بوده اسـت. آن نریشن شبیه دل‌نوشته‌هایي اسـت کـه گاهی خودمان هم می نویسیم. این خاطره‌نویسی‌ها گاه ادبی اسـت و گاه خودمانی. این نوسان گاهی بـه لهجه هم سرایت میکند. مثلاً در جایی خود شـما یا بازیگرانی مثل عمار تفتی کلمات لری می گویید ودر ادامه باز بی‌لهجه میشوید.

بیوگرافی کامل پانته آ سیروس + مصاحبه و حواشی + عکس های پانته آ سیروس

مـن لری بلد نیستم و خیلی دوست داشتم یاد بگیرم برای همین فکر نمیکنم در جایی از سریال لری حرف زده باشم. اگرهم موردی بوده شاید تکرار کلمات شخص مقابلم یا چیزی شبیه بـه آن بوده اسـت. همان‌ طور کـه اشاره کردم مایل بودم لااقل یک ته‌لهجه لری داشته باشم.

 

اصلا شناختی از این شخصیت داشتید؟

نه متاسفانه. اول کـه کار را پذیرفته بودم، هر چقدر دوستان بیشتر در مورد این شخصیت برایم می گفتند، از تعجب چشمانم گشادتر میشد و با خود می گفتم چرا نباید وی را بشناسم؟! بعد گفتم شاید مـن نمی دانم و بقیه اطلاع دارند. از دیگران هم پرسیدم و بسیاری وی را نمی‌شناختند و افسوسم بیشتر شد. منابع کمی از ایشان در معرض اسـت.

 

برای شناخت این شخصیت منبعی در اختیارتان گذاشته شد؟

 

آن قدر کار سخت و فشرده بود کـه غیر از فیلمنامه، گفته‌هاي آقای شیخ‌طادی و جستجو در اینترنت چیز زیادی در اختیار نداشتم.

 

این شخصیت بـه لحاظ سنی از شـما کوچک‌تر اسـت